28 december 2015
17:55

IF Alexander den store

Referat: AIF Barrikaden - IF Alexander den store

Inomhusturneringen vi var med i igår – Kvidingebyggen Cup i Åstorp - omfattade 15 lag fördelade på 3 grupper varav gruppsegrarna + bästa 2:an gick till semifinalen.

Första matchen gick mot Alexander den Store som är ett div 6-lag från Helsingborg. Vi tog ett stabilt grepp om matchen från första sekunden och missade redan efter 1.30 vårt första friläge. Trots ett massivt spelövertag och några halvchanser dröjde det nästan 6 minuter (av den löjligt korta speltiden 10 min som gör allting än mer slumpartat än det är även med de brukliga 12-14 minuterna) innan vi gjorde mål och det var Henke som tog emot en passning från Osama och snyggt vände bort sin bevakare och sköt stolpe-in. En minut senare säkrades segern när deras målvakt fick något slags hjärnsläpp och spelade bollen rakt ut till en helt fri Anders som inte gjorde något misstag.

Att man kan fastslå att segern kunde betraktas som klar i det läget trots att det återstod drygt 3 minuter berodde på att våra motståndare inte skapade något alls och haft endast ett och helt ofarligt avslut så långt. De hade sen ytterligare ett helt ofarligt på slutet medan vi hade ett par heta chanser till under sista matchminuten.

Vi spelade mycket stabilt och mycket överlägsnare än vi var spelmässigt i den matchen kan man knappt bli på 10 minuter. Det skulle senare visa sig att vi nog trots att vi var mycket nöjda med vårt spel undervärderade vår insats. Vi gjorde ju bedömningen att våra motståndare inte alls var bra men de gick sen ända till finalen där de förlorade med 0-1 efter sudden.